Hae
Koti Kumpulassa

Ei ne sentit, kilot, vaatekoot tai jooga-asanat!

 

Halusin vaan täällä blogissakin sanoa, että muistathan, että meidän ihmisten arvo ei määrity senttien, kilojen, vaatekokojen eikä edes mun rakastamien jooga-asanoiden kautta. Ihmisen arvon määrittää näiden turhien ulkoisten mittareiden sijasta ihan muut jutut. Vaikka olisi kuinka timmissä ja ne tietyt ihanteet täyttävässä kunnossa, ei niillä seikoilla tee mitään, jos sydän on pinnallista p*skaa täynnä.

Muista rakastaa ja kunnioittaa itseäsi just sellaisena kuin olet! Muista kohdella sun kroppaa ja mieltä niin kuin se ansaitsee tulla kohdelluksi. Se ei ansaitse ruoskimista eikä haukkumista vaan rakkautta! Sun täytyy rakastaa sun kroppaa ja itseäsi. Vain niin voi löytää terveen suhteen itseensä ja omaan vartaloonsa. Ja sitten kun rakastaa itseään ja kroppaansa, voi lähteä kohti tavoitteitaan, mitä ikinä ne sitten ovatkaan.

Mun yksi lempparilainauksistani on ”You can’t hate yourself into loving yourself”. Se pitää sisällään juuri sen ajatuksen, joka usein on pielessä näissä ulkonäkökeskeisissä ajattelumalleissa. Jos sä vihaat sun kroppaa ja rupeet sitä vihoissas ruoskimaan ja himotreenaamaan painonpudotus mielessä, niin millä ihmeellä ajattelit joskus rakastaa sun kroppaa ja ennen kaikkea sua itseäsi? Ei taida onnistua. Ensin täytyy opetella rakastamaan itseään ja sitten vasta tehdä, mitä nyt kokeekaan tarpeelliseksi tehdä.

Itserakkaus on kuitenkin ihan ehdoton asia. Et voi elää hyvää elämää niin, että vihaat itseäsi tai kroppaa, jossa elät. Rakasta ja kunnioita itseäsi! Tee treeni, koska rakastat itseäsi ja kroppaasi, ei siksi, että vihaat niitä.

 

-R

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *