Hae
Koti Kumpulassa

Kun tuntuu, ettei saa päivässä mitään aikaiseksi

 

Taas on monta päivää tuntunut siltä, että mä en oo saanut päivisin mitään aikaiseksi. Hommia olis ollut vaikka kuinka paljon, mutta kaikki tuntuu jäävän kesken tai ihan jo vaille sitä aloitustakin. En vaan kerkeä enkä pysty! Vauva on sen verran vaativa ja vähäuninen tapaus, että häneltä ei liikene mulle päivän aikana kovinkaan montaa minuuttia, jolloin pystyisin tehdä jotakin, mitä olin suunnitellut. Kolme isompaa lasta vaativat tietty myös osansa, mutta vauva se tottakai työllistää eniten.

Varsinkin somessa välillä tuntuu siltä, että kaikki muut kerkee, jaksaa ja saa aikaiseksi kaikkea. Täytyy muistaa, että some ei todellakaan anna sitä oikeaa kuvaa juuri mistään! Se, minkä vaikutelman kukakin somessa antaa elämästään, ei todellakaan ole se koko totuus. On niin kovin helppo sokaistua somen silotellussa maailmassa siitä kuinka täydelliseltä ja helpolta muiden elämä vaikuttaa. Täytyy muistaa, että ei se niin ole! Jokaisella on niitä huonompiakin hetkiä vaikkei niitä somessa näyttäisikään.

 

 

Kaikki ne tekemättömät työt

Kotona olis pitänyt siivota vessa, laittaa tiskiä kolme koneellista päivässä ja pyykkiäkin tarttis pestä enemmän kuin vain se yksi koneellinen, jonka just ja just oon päivässä kerennyt. Lisäksi koti on taas kuin pommin jäljiltä! Nelivuotias haluis tehdä saippuaa ja mäkin haluisin sitä hänen kanssaan tehdä, kun se on kiva yhteinen juttu. Eilisenkin aikana oli pari työjuttua, jotka olis pitänyt saada hoidettua, pupua pitäis pitää vapaana enemmän ja eteisessä odottava laatikollinen vaatteita tarttis saada soviteltua.

Olis kuvia otettavana, postauksia kirjoitettavana ja Instagram-juttuja tehtävänä. Kroppa ja mieli huutaa joogaharjoitusta tai edes jotain pikatreeniä. Takaraivossa jyskytti koko alkuviikon ajatus siitä, että mulla oli kasa työjuttuja, jotka täytyy saada tehtyä viidennen päivän aikana, ja sehän oli eilen. Nämä on hommia, joita en lasten kanssa ollessani edes haaveile tekeväni. Kuitenkin tekemättömät työt painavat alitajuntaa kokoajan niin kauan kunnes saan hommat tehtyä.

Eilen kuitenkin sain illalla työt tehtyä ja johan helpotti. Nyt pystyn taas miettimään, että mitä kaikkea sainkaan aikaiseksi, vaikka ihan kaikkeen ei rahkeet riittäneetkään. Välillä tuntuu, että kaikki jää tekemättä, mutta silloin ei saa olla itselleen liian ankara. Kaikki ei todellakaan jää tekemättä ja pitää huomioida ne asiat, joita tekee. Jos kantaa, hoitaa, ruokkii, kuljettaa ja viihdyttää lapsia koko päivän ja niinä pieninä vauvan päikkärihetkinä koittaa saada kotihommia tehtyä, ei saa ruoskia itseensä tekemättömistä töistä!

Se, mihin ne rahkeet riittää, on todellakin ihan riittävästi. Se, mihin mä just tänään pystyin, on riittävästi. Ja oikeesti, jos on mahdollista ihan tosissaan olla tekemättä mitään, ei siinäkään ole mitään pahaa. Jos on tarve levätä ja siihen on mahdollisuus, silloin ehdottomasti täytyy levätä! Siitä ei saa tuntea huonoa omaatuntoa. Itsekin välillä haaveilen siitä, että saisi päivän aikana vaikka puoli tuntia vain olla. Ei siinä ole mitään pahaa tai väärää! On tosi tärkeetä kuunnella omaa jaksamistaan.

Ihanaa loppuviikkoa!

 

Lue myös:
KOTIHÄPEÄ: TÄLTÄ MEILLÄ NÄYTTÄÄ JUST NYT!

 

-R

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *