Hae
Koti Kumpulassa

Silmälasit vahvuuksilla netistä: Kannattiko?

 

Tilasin pari viikkoa sitten silmälasit netistä! Olin asiaa hautonut aikani ja päätin ottaa riskin. Sain silmälasit nelisen kuukautta sitten ja arvasin jo silloin, että ei menisi kauaakaan kun tekisi mieli jo uusia kehykset. Ja niin siinä kävi! Lähimarketin optikkoliikkestä kun lasit käy tilaamassa, menee ainakin kolme viikkoa ennen kuin ne saa. Hinta on myös ihan omaa luokkaansa ja tarkan markan naisena rupesin miettimään, olisiko muita vaihtoehtoja. Saisiko kunnolliset silmälasit netistä? Ja vieläpä vahvuuksilla?

Googlettelin kokemuksia hakusanalla silmälasit netistä ja löysin Mister Spexin. Googlettelin kokemuksia ja selaisin kehysvalikoimaa, joka oli tosi laaja. Kehyksiä oli jos jonkinlaisia, ja kokemukset olivat myös varsin hyviä. Päätin ottaa riskin ja kaivoin optikon silmälasireseptin esille. Silmälasit oli mulle määrätty tosiaan niin vähän aikaa sitten ja ne tuntui edelleen hyviltä, joten en käynyt optikon näöntarkastuksessa ennen kuin rupesin tilaamaan uusia laseja.

 

 

Kokemuksia silmälasien tilaamisesta netistä

Mulla jäi tosi hyvä fiilis lasien tilaamisesta Mister Spexiltä! Kehysvalikoima oli niin laaja, että valinnassa meni tosi kauan, mutta kun löysin mallin, jollaiset lasit haluan, kapeni valikoima onneksi. Sovittaminen tapahtuu nettikameran / puhelimen etukameran kautta, mutta eihän se tietenkään vastaa ihan totuutta. Vähän täytyy käyttää mielikuvitusta, jotta pystyy suunnilleen näkemään, millaiset lasit olisi sitten oikeesti kasvoilla. Mittailin vanhoja laseja ja vertasin mittoja kehyksiin, jotka mua miellytti. Sivuilla oli siis tosi tarkat mitat kaikista kehyksistä, joten vertailu oli helppoa.

Kun sain kehykset valittua, syötin silmälasireseptini tiedot sivuile ja valitsin itselleni sopivat linssit. Oli muuten mukava yllätys, kun huomasin, että Standard korkealaatuiset yksiteholinssit sisältyivät kehysten hintaan! Mulla on sen verran vähän vahvuutta linsseissä, että normaalilinssit riitti mulle hyvin. Ainoa, mitä mietin, oli UV-suoja, mutta ehkä sitten seuraaviin linsseihin sellaisen otan. Pinnoitteet sai valita myös ja otin omiin linsseihini likaa hylkivän pinnoitteen parinkympin hintaan, mutta sinisen valon suodatinta en ottanut.

Toimitus oli ihan supernopea! Tilasin lasit maanantaina ja ne oli mulla päässä perjantaina. Tuntui ihan uskomattomalta saada lasit niin nopeasti kun edellisten lasien kanssa kesti kolme viikkoa. Olin ihan varma, että vaikka Mister Spexin sivut olikin suomalaiset, saisi laseja odotella saapuvaksi jostain päin maailmaa ainakin pari viikkoa. Mutta ei! Lasit lähetettiin mulle Helsingistä ja tosiaan ne tuli perille neljässä arkipäivässä. Ja mikä parasta ja tärkeintä, lasit on just hyvät! Ihan sopivan kokoiset, vahvuudet just niin kuin pitääkin ja lasit pysyy täydellisesti päässä.

 

 

Tilaisinko uudelleen?

Todellakin tilaisin. Mulla on sellanen muistikuva, että silmälasiresepti on ikään kuin voimassa puoli vuotta ja sen jälkeen kannattaa käydä näöntarkastuksessa, jos uusii laseja. Ensi kerralla siis käyn näöntarkastuksessa ja tilaan lasit sitten reseptin mukaan Mister Spexiltä. Mulle on sen verran tärkeetä, että saan lasit edullisesti ja nopeasti, joten siksi aion silmälasit tai aurinkolasit tilata heiltä. Mister Spexin Suomen toimipaikka sijaitsee tosiaan Helsingissä, mutta mä en tiedä onko siellä ihan myymäläkin. Esim. palautukset tehdään Helsinkiin, ei ulkomaille.

Mister Spexiltä olis muuten saanut kehyksiä testattavaksi kotiin, mutta mä tosiaan otin riskin ja tilasin heti ne yhdet, jotka näytti mun laseilta.  Lasien mukana tuli kotelo ja puhdistusliina myös, ja tämä mun tilaus maksoi yhteensä 115,91 euroa, joka on siis kaksi kertaa vähemmän kuin viimeksi lähimarketin optikkoliikkeessä! Toimitus kuului hintaan kun tilasi yli 49 eurolla ja kuten sanoin, toimitus oli nopea. Mä voin suositella erittäin lämpimästi!

 

-R

Lue myös:
SAIN SILMÄLASIT, MUTTA JOHTUUKO HUONO NÄKÖNI IMETYKSESTÄ?

 

3 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Hei, miten netistä tilatessa menee noi linssit, kun liikkeessä merkataan linsseihin tilatessa silmän keskikohta?

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Siitä mun pitikin vielä kirjoittaa, että se mua kans mietitytti. Linssien tietoihin merkitään se pupillien välinen etäisyys (silmäteräväli), joka lukee useimmiten silmälasireseptissä. Mulla onneksi luki se niin ei tarvinnut soitella ja kysellä tai mittailla itse. Ilmeisesti se on sitten se merkittävä tieto, joka linsseissä täytyy ottaa huomioon! Mutta siis, mulla ainakin linssit ja lasit tuntuvat hyviltä näillä tiedoilla, mutta mulla on kyllä hyvin vähän voimakkuuksia ja vähän enemmän hajataittoa, että en sitten tiiä kuinka tilaaminen toimii, jos on enemmän vahvuuksia tai esim. monitehot. 🙂

 2. Kata kirjoitti:

  Kiitos paljon tästä vastauksesta. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *