Hae
Koti Kumpulassa

Makuuhuone kevään sisustusvimman kourissa

 

Mulla tosiaan aina joka kevät tulee kauhee sisustusvimma ja huonekalut vaihtaa paikkaa melkein joka huoneessa. Olkkari sai muutoksen jo pari viikkoa sitten (täällä lisää) ja nyt makkarin vuoro. Makkarin osalta muutokseen oli syynä pinnasänky makuuhuoneessa ja lähinnä pinnasängyn ahdas ja muutenkin vähän huono paikka ikkunan edessä. Ikkunan edessä on patteri, joten tuntui, että vauvalla oli aika kuumat oltavat patterin edessä varsinkin näin pakkasilla. Makuuhuoneen sisustus siis kaipasi vähän myllerrystä, joten sisustusvimma osui just hyvään aikaan.

Kesällä vauvan sängyn paikka ikkunan edessä oli ihan hyvä kehdon kanssa kun kehto oli paljon pinnasänkyä pienempi, mutta nyt kun on pinnasänky makuuhuoneessa, on siellä liian ahdasta. Koitin siis jotenkin saada huonekalutetriksen pelattua niin, että pinnasängyllä olisi mahdollisimman hyvä paikka ja toisaalta, että meidänkään sänky ei olisi ahdettuna ihan pieneen tilaan. Makuuhuoneen sisustus ei meillä noudata mitää tiettyä tyyliä (niinkuin ei minkään muunkaan huoneen), ja tärkein huonekalu mulle makkarissa on ehdottomasti tuo peilipöytä.

Mä yritän aina saada taulut laitettua vanhoihin reikiin kun vaihdan huonekalujen ja taulujen paikkaa, jottei tarvi tehdä lisää reikiä seiniin. Mä ihailen usein kuinka joissakin sisustuksissa on taulut kauniissa asetelmissa, jotka on kuin viivottimella vedetty ja kaikki taulujen välitkin on upean tasaisesti. Tällä mun ”käytetään vanhoja naulanreikiä” -tekniikalla se ei kyllä ole mitenkään mahdollista vaan lopputulos on sitten mitä on. Mutta ei se haittaa! Mä en oo mikään ammattisisustaja.

 

 

vähän lisää verhoa ja yksi laajennus, kiitos!

Nyt testataan muutama päivä uutta järjestystä ja sitten näkee hyvin, että mitä kaikkea tarttee vielä muuttaa. Varmaan ainakin huonekuusen paikkaa täytyy vähän vaihtaa ja heti ensimmäisten päiväunien jälkeen on selvää, että parvekkeen oven (joka ei siis ole käytössä) pimennysverho ei pimennä tarpeeksi. Ennen se toimi ihan hyvin kun pinnasänky ei ollut näin lähellä ovea, mutta nyt kyllä valo loistaa verhon välistä suoraan pinnikseen. Verho varmaan myös vähentäisi vetoa, jota oven välistä vähän tulee.

Pikkusen on ahdasta edelleen, mutta ei nyt ole tähän hätään muutakaan tarjolla. Paras olisi, jos vauvan saisi eri huoneeseen, mutta samaan kerrokseen kuin me. Se nyt ei kuitenkaan onnistu ja ollaan laajennuksen suhteen suhteen kyselty vähän vaihtoehtoja, mutta edelleenkään ei tiedetä mihin suuntaan lähdettäisi laajentamaan tai piirustuksia tekemään. Itse toivoisin, että yläkerta olisi mahdollista katon korotuksen myötä ottaa asuinkäyttöön, mutta riippuu tietenkin kustannuksista ja rakennusluvan saamisista ym.

Joskus kyselinkin instassa, että tuleeko muillekin aina keväällä sisustusinspis ja suurimmalle osalle mun seuraajista sellainen tulee. Kerro ihmeessä tuleeko sulle!

 

-R

 

Lue myös:
KOTIHÄPEÄ: TÄLTÄ MEILLÄ NÄYTTÄÄ JUST NYT!
– VIISI VUOTTA ILMAN KUIVAUSKAAPPIA KEITTIÖSSÄ: VIELÄKÖ HOMMA TOIMII?
– OLOHUONEEN SISUSTUS: LIIKAA KASVEJA JA LIIAN VÄHÄN VALOKUVIA
– LIIAN PIENI TALO: PURETAANKO, MUUTETAANKO VAI LAAJENNETAANKO?
TALON LAAJENNUSPROJEKTI: YHDESSÄ, KAHDESSA VAI KOLMESSA KERROKSESSA?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *