Hae
Koti Kumpulassa

Hiustenhoidon parhaat palat: Palashampoo ja -hoitoaine

 

Rakastan testailla erilaisia hiusten- ja myös ihonhoitotuotteita. Nyt tosin on ollut vähän hiljasempaa tuolla saralla kun vauvan kanssa on ollut sen verran haastavaa, että en oikein ole jaksanut etsiä ja testailla uusia juttuja. Kuitenkin aina loppuvien tuotteiden tilalle tarttee ostaa uudet, ja nyt jo jonkun aikaa käytössä olleet tahmaamaton palashampoo ja hiukset siloittava hoitoainepala ansaitsevat kyllä oman postauksensa!

Tahmaamaton palashampoo eli Douce Nature palashampoo on tuote, jota olen testannut ennenkin, ja silloin jo siitä tykkäsin kovasti. Se oli yksinkertaisesti eka hiuksia tahmaamaton palashampoo. Hoitoainepaloja olen myös testaillut jokusen ja tämä Famon Takku hoitoainepala on nyt kyllä tähän asti testaamistani paras. Molemmat palat kuuluvat tällä hetkellä hiustenhoitorutiineihini enkä niiden lisäksi jaksa tässä univelassa muita tuotteita hiuksiini käyttääkään.

Tilasin molemmat tuotteet GreenDealiltä, josta tilaan yleensä kotiin pyykinpesuaineet, astianpesuaineet ja siivousaineet. Olen kokenut GreenDealin luotettavaksi nettikaupaksi, josta todella saan heidän Ekotakuunsa ansiosta aitoa luonnonkosmetiikkaa ja varmasti ekologisia peruaineita. Asiakaspalvelu on myös huippuhyvä ja heillä on usein kivoja kamppiksia. Nyt he tarjoavat toimituksen noutopisteisiin vain 1,99 € koodilla VIIKONLOPPU44 (koskee yli 49 € tilauksia). Ja ei tarvitse olla huolissaan, tämä postaus ei ole maksettu mainos!

 

 

Douce Nature palashampoo kuiville hiuksille

Ensimmäinen kokeilemani palashampoo, joka ei jätä hiuksia yhtään tahmaisiksi! Palashampoo vaahtoaa märissä hiuksissa kuin unelma, huuhtoutuu helposti pois hiuksista ja todellakin jättää hiukset puhtaiksi. Tästä ei jää ollenkaan tahmaa hiuksiin ja se on ainakin mun mieleeni! En tykkää palashampoista, joista jää hiukset klähmäisiksi.

Douce Nature palashampoon sisältämä punainen savi on omiaan herkälle ja kuivalle iholle. Se yhdessä arganiaöljyn kanssa elvyttää, parantaa, rauhoittaa ja ravitsee kuivan ja kutisevan hiuspohjan kuntoa. Arganiaöljy tehokosteuttaa hiuksia ja antaa niille kiiltoa luonnollisesti ilman silikoneja. Shampookukkaan on lisätty sheavoita, jotta shampoo ei poista kokonaan hiusten luonnollista ja suojaavaa rasvaisuutta varsinkaan hiuspohjasta. Tuote sisältää myös kasviperäistä glyseriiniä, joka kosteuttaa tehokkaasti.

Palashampoo on täysin ekologinen, se on valmistettu vastuullisesti tuotetuista luomulaatuisista kasviöljyistä. Lisäksi sen vaikuttavina ainena on luomulaatuiset yrtit ja eteeriset öljyt. Shampookukka ei sisällä synteettisiä säilöntäaineita, sulfaatteja (esim. SLS), mineraaliöljyjohdannaisia, silikoneja, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita ja shampoo saa värinsä punaisesta savesta. Myös pakkaus on kokonaan kierrätettävissä.

Täältä ostin omani ja minun palani on tarkoitettu kuiville hiuksille, mutta vaihtoehtoja löytyy muitakin.

 

 

Famo Hoitoainepala Takku

Famo Takku hoitoainepala on kotimainen tuote ja suunniteltu varsinkin kuiville ja elottomille hiuksille. Takku on siis palamuotoinen hoitoaine, joka uudistaa ja kosteuttaa kuivia hiuksia ja antaa niille kiiltoa. Takku hoitoainepala elvyttää kuivaa hiusta, sulkee kaksihaaraisia ja tekee hiuksista pehmeät ja helposti käsiteltävät. Mä oon tykännyt Famon pöllöhoitoainepalasta tosi paljon ja se todellakin onnistuu selvittämään mun hiusten kuivat latvat.

Takku hoitoainepala sisältää kaakaovoita ja oliiviöljyä. Niiden yhdistelmä kosteuttaa ja suojaa hiuksia tehokkaasti. Hoitoainepalassa on myös soijaöljyä ja kahvinpapuvoita. Ne puolestaan silottaa hiuksia ja vähentää niiden pörröisyyttä ja antaa hiuksille pitkäaikaista kosteutta. Vaikka hoitoainepala sisältää monia eri öljyjä ja rasvoja, se ei jätä hiuksia rasvaisiksi tai tahmeiksi. Takusta on saatavilla myös täysin hajusteeton versio, mutta mä oon tykännyt kyllä tästä tuoksullisesta versiosta, sillä sen tuoksu on ihanan mieto.

Famon hoitoainepalat on tosi ympäristöystävällisiä ja ekologisia tuotteita. Ne on pakattu pahvisiin pakkauksiin, joten ne ei jätä jälkeensä muovijätettä. Famo on pieni suomalainen yhden naisen yritys Keravalla ja Famon sivuilla kerrotaan, että tuotteet valmistetaan käsin luontoa kunnioittaen. Täältä löydät Famon sivut ja enemmän tietoa tuotteista ja yrityksestä. Itse ajattelin ehkä seuraavaksi kokeilla Famon Hattara shampoopalaa. Famolta löytyy muuten myös palashampoo koirille!

Oman hoitoainepalani tilasin täältä, mutta valikoimista on poistunut tämä tuoksullinen versio. Tuoksutonta kyllä löytyy!

 

 

Miksi palatuotteet?

Palatuotteet on tosi riittoisia! Ne kestävät käytössä kauan, niitä on helppo kuljettaa mukana, ne ei vuoda, niissä ei ole turhaa muovipulloa ja ne toimii hyvin. Alkuun palatuotteet tuntui vähän hankalille käyttää, mutta tosi nopeesti niihin tottu ja ne alkoi tuntua kädessä oikeilta ja helppokäyttöisiltä. Siinä mun syyt palatuotteiden suosimiseen!

Onko sun tullut testattua palatuotteita hiuksille?

 

-R

 

4 kommenttia

 1. Lea/kiertoidea kirjoitti:

  Famon palashampoo ja hoitoainepala ovat molemmat käytössä, nyt yli 2v kokemusta kummastakin. Nämä ovat tosi hoitavia ja minun rutikuiviin luonnonkihariin hiuksiini sopineet hyvin. Myös ensimmäinen palashampoo, joka ei tee hiuksiani tahmeiksi, huonoja kokemuksia on monesta palashampoosta. Minulle erityisen tärkeää on myös se, että nämä kestävät pitkään, eikä synny yhtään muovijätettä. PS. Famo on täältä meidän kotikunnasta Tuusulasta 🙂

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Mun täytyy kyllä tuo Famon palashampoo kokeilla seuraavaksi! 🙂

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Enpä ole testannut, mutta kiinnostaisi kyllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *