Hae
Koti Kumpulassa

Perunarieskat: Hyötykäytä ylitse jäänyt perunamuusi näin!

 

Tein eilen iltapäivällä yli jääneestä perunamuusista perunarieskoja ja nehän onnistuivat hyvin! Mua harmittaa usein heittää muusia roskiin, jos sitä ei enää seuraavana päivänä voi syödä, joten tuli tosi hyvä mieli kun sain käytettyä sen hyödyksi eikä hävikkiä tullut. Perunarieskat oli tosi helppo tehdä ja jauhona käytin täysjyväriisijauhoja, joista keittelen vauvan riisipuuronkin nykyään. Ja ohje itseasiassa löytyi ihan sattumalta juuri tuon Virtasalmen Viljatuotteen Tumma Täysjyväriisijauho -paketin kyljestä. Varmasti vaikka vehnäjauhotkin sopii tähän ihan mainiosti!

Perunarieskat valmistuu tosi nopeesti ja helposti. Ne sopii hyvin välipalaksi, mutta tietty myös aamu- ja iltapalaksi. Resepti on tosi helppo ja kannattaa käyttää jauhoja rieskojen muotoiluvaiheessa, jos haluaa. Mulla loppui aika kun vauva heräsi, joten nopeesti vaan muotoilin rieskat ilman jauhoja, ja ihan hyvä lopputulos oli näinkin! Mitä tasaisemmat reunat rieskoihin saa, sitä kauniimpia ja toki tasaisemmin paistettuja rieskoista tulee.

 

PERUNARIESKAT

5 dl perunamuusia
2 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
0,75 dl rypsiöljyä
0,5 tl ruususuolaa
n. 1 dl kaurajuomaa muusin koostumuksesta riippuen

Kylmään tai jäähtyneeseen perunamuusiin sekoitetaan kananmuna, rypsiöljy, ruususuola, kaurahiutaleet ja tumma riisijauho. Jos muusi on paremminkin kuivaa ja taikina jää myös kovin kuivaksi, joukkoon kannattaa lisätä nestettä. Meillä kun minä en voi maitoa juuri nyt käyttää, käytettiin muusissa ja sitten myös rieskoissa kaurajuomaa.

Muotoilin perunarieskat pellille käsin taputtelemalla taikinaköntit ohuiksi lätyiksi ja paistoin uunissa 250 asteessa 12 minuuttia. Rieskat kannattaa taputella jauhoisilla käsillä ja muotoilla mahdollisimman tasaiseksi. Päälle voi ennen paistamista voidella kananmunaa ja ripotella siihen vielä siemeniä, mutta rieskat maistuvat kyllä ilmankin!

 

 

En vielä kerennyt ostaa kauramargariiniä, joten söin omat rieskani lämpiminä maidottoman Floran kanssa. Lapset puolestaan Oivariinin kanssa! Mä itse rakastan vastapaistettua leipää tai sämpylöitä ja perunarieskatkin maistuivat hyvältä lämpiminä! Kannattaa kyllä testata perunarieskat seuraavan kerran kun muusia jää yli.

Ihanaa päivää kaikille!

 

-R

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *