Hae
Koti Kumpulassa

Välipalavinkki: Hurmaavan muhkeat banaaniletut

 

Nyt varsinkin kun joudun noudattamaan maidotonta dieettiä, on välillä tosi hankalaa keksiä, että mitähän sitä söisi välipalaksi. Gurtit myslillä on mun perusvälipala, mutta välillä sitä kaipaa jotain muutakin. Muistin taas pitkästä aikaa banaaniletut ja kuinka jossain välissä tehtiin niitä lasten kanssa melkein joka päivä. Banaanilettujen tekohan on tosi simppeliä ja jotkut käyttää taikinaan ihan vain banaania ja kananmunaa, mutta meillä ei se versio banaaniletuista uppoa kenellekään, joten me ollaan sitä perusohjetta vähän muunneltu.

En siis itsekään tykkää banaaniletuista, jotka pitävät sisällään pelkkää banaania ja kananmunaa. Mun mielestä niitä on myös tosi hankala paistaa, mutta kun reseptiin lisää kaurahiutaleita, kaurajuomaa, ruususuolaa ja leivinjauhetta, saa banaaniletuista hurmaavan muhkeita. Letuista tulee koostumukseltaan mukavempia syödä ja paistaa. Meillä ei yksi lapsista välitä banaanista ollenkaan, joten ei nämä banaaniletutkaan hänelle sitten oikein maistu. Muutaman kyllä syö, mutta hän tarvii sitten vähän jotain välipalaa vielä lisäksi.

 

 

BANAANILETUT

n. 8 kpl

1 iso banaani
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä
loraus kaurajuomaa
ripaus ruususuolaa

Pilko banaani ja laita banaaniviipaleet blenderiin. Lisää joukkoon loput ainekset ja hurauta taikina sileäksi blenderissä. Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia ennen paistamista.

Paista isoja tai pieniä lettuja joko lettu- tai paistinpannulla. Tarjoa muhkeat banaaniletut lämpimänä esimerkiksi kreikkalaisen jugurtin, hunajan ja marjojen kanssa. Myös Alpron ja Plantin gurtit sopii tosi hyvin banaanilettujen kanssa! Varsinkin Plantin Greek Style Gurt Natural, marjat ja hunaja on hyvä yhdistelmä lettujen päälle.

 

Banaaniletut on välipalan lisäksi tosi hyvä ja helppo aamu- tai iltapala! Mun tulee usein tehtyä taikina tuplana ja laitettua yli jäävät letut odottelemaan jääkaappiin. Ainakin vuorokauden verran letut on jääkaapissa säilyneet hyvin ja sitten lämmitettynä maistuneet esim. seuraavana aamuna.

 

-R

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *