Hae
Koti Kumpulassa

Olohuoneen sisustus: Liikaa kasveja ja liian vähän valokuvia

 

Pitkästä aikaa kotijuttuja! Joulu on jo siivottu pois aikaa sitten ja sen jälkeen olohuoneen järjestyskin on muuttunut ihan täysin. Tällä hetkellä meillä näyttää tältä ja jos sä et tykkää siitä niin se ei haittaa yhtään! Nää sisustusjutut on sellasia, että mun mielestä ne pitää tehdä just niinkuin itse haluaa! Kunhan sulla ja sun perheellä on siellä hyvä olla, se on ainoa asia, jolla on väliä. Olohuoneen sisustus on meillä sellainen, joka vähän elää kokoajan, sillä tykkään siirrellä tavaroita ja huonekaluja ympäri taloa. Sama koskee oikeastaan kaikkia huoneita.

Mun mielestä näihin sisustusjuttuihin pätee ihan sama juttu kuin ulkonäköasioihin. Kaikkien ei todellakaan kuulu näyttää samalta eikä kaikki voi miellyttää kaikkia! Eikä tarvitsekaan. On tosi erikoista, että joku kokee oikeudekseen haukkua toisen kotia tai ulkonäköä! Itselleni ei tulisi mielenkään käydä kommentoimassa inhottavasti jotakin kuvaa tai kirjoitusta, jos sen visuaalinen ilme ei miellytä. Mun mielestäni silloin voi olla ihan vaan hiljaa! Ilkeily ja somekiusaaminen ovat typeriä harrastuksia.

En todellakaan ole mikään sisustaja, vaikka sisustaa tykkäänkin. En tiedä, miltä olohuoneen sisustus ”kuuluisi” näyttää oppikirjojen mukaan, ja se asia kuuluu mun mielestäni ammattilaisille! Tiedän ainoastaan, mistä itse tykkään, ja toki myös on hirmu hyvä tuuri, että mieskin taitaa tykätä aikalailla samoista jutuista. Ja sittenhän on myös sellainen juttu, että kaikkien ei todellakaan kuulu tykätä sisustamisesta. Haluan omalta osaltani poistaa kotihäpeää ja kertoa, että vain se on tärkeää, että sinä ja perheesi viihdytte kotona! Ja muista, että Ikea ei ole häpeä.

 

Tärkeitä ja merkityksellisiä tavaroita

Olohuoneessa meille on tärkeää toki, että me viihdymme siellä, mutta myös se, että sohva on tarpeeksi iso. Ja nahkainen! Nahkasohva on niin helppo pitää puhtaana, että ei tosikaan. Neljä lasta ja vanhemmat tarvitsevat ison sohvan, jos kaikki yhtä aikaa vaikka telkkaria katsovat tai vaikka pelaavat. Meillä myös sohvapöydän täytyy olla iso siksi, että miehen kanssa illalla meidän tulee syötyä illallinen sohvapöydän ääressä kun lapset ovat menneet nukkumaan. Olohuoneen sisustus on sellainen, että sohvapöydän äärellä lapset voivat myös pelata tai askarrella.

Mulle on myös tärkeetä, että ne tavarat, joita meiltä löytyy, on tärkeitä meille. Tavaroilla on oma tarinansa ja sen takia ne on mun silmissä kauniita ja tärkeitä. Valokuvat on mulle myös tosi tärkeitä, ja kunhan tästä kerkeän (tai saan aikaiseksi) niin tilaan tuohon meidän valokuvaseinälle lisää kuvia kehyksiin. Ei siihen kovin montaa enää mahdu, mutta mun mielestä seinä saa tulla ihan täyteen kuvia ja näitä nykyisiä kuvia voi ihan hyvin tiivistää lähemmäs toisiaan. Valokuvia tärkeämpiä esineitä ei mun mielestä olekaan!

Oikeastaan jokainen esine tai tavara meidän olohuoneessa pitää sisällään jonkinlaisen tarinan tai merkityksen. Toki tavaroihiin ei saa kiintyä liikaa, mutta mun mielestä on ihana, että tavarat ei ole vain tavaroita. Kuitenkin mulle on tärkeetä se, että esimerkiksi lapset saavat vapaasti touhuta ja tehdä kotona. He saavat usein syödä tai piirtää sohvapöydän ääressä eikä haittaa, jos tussi vahingoissa lipsahtaa pöytään. Siitä tulee taas uusi juonenkäänne sohvapöydän tarinaan!

 

 

Liikaa kasveja

Kasveja mä oon hamstrannut ihan liikaa. Nyt kun ne on kasvaneet osa jo tosi isoiksi, oon ihan pulassa niiden kanssa. En tiiä mihin niitä laittaisin ja itseasiassa jouduin jo luopumaan isosta peikonlehdestäkin. Se odottelee meidän ulkorakennuksessa, että pakkaset vähän hellittää ja uskalletaan kuskata se meidän äitille. Kasveillakin on aikalailla jokaisella oma tarinansa ja harmitti ihan hirveästi esimerkiksi luopua siitä peikonlehdestä! Mutta se ei vaan mahtunut enää minnekään ja lisäksi oli vaarallinen lattialla, kun vauva pääsi sitä repimään.

Kasvit on aivan ihania! Tykkään kovasti, mutta kuten sanottu tila loppuu kesken. Meillä on jokaisessa huoneessa joku kasvi, eikä minnekään mahdu enempää. Kuitenkaan en halua näistä luopuakaan, jos ei ole aivan pakko, joten nyt meillä vain yksinkertaisesti on liikaa kasveja! Olen nyt vauva-aikana epäonnistunut kasvien hoitamisessa ja muutama on päässyt kuolemaankin. Aika ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt multien ja ruukkujen vaihtoon ja se kyllä harmittaa kovasti! Kastella muistan aina silloin tällöin, mutta osalle kasveista se on ollut liian vähän.

Mutta kyllä tämä tästä! Aikansa kutakin ja sitten taas myöhemmin kerkiän hoitaa kasvejakin. Mä luulen, että mun tulee olkkaria vielä tässä vähän uudelleenjärkkäiltyä ja se on just sitä parasta hommaa huonekalujen paikkojen vaihtamisen jälkeen! Ihanaa kulkea tavarat käsissä ja mietiskellä, että mitä niille tekisi. Pikkuinen musta pöytä on tuossa tv-tason lähettyvillä ainakin turha sitten kun tuo joulutähti tuosta kuukahtaa. En ole koskaan saanut joulutähtiä säilymään kovin kauaa joulun jälkeen vaikka ihan mahdollista sen pitäisi olla!

Tykkäätkö sä muuten sisustaa? Entä tykkäätkö kasveista?

 

-R

 

4 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Tykkään itsekin huonekasveista tosi paljon. Ne tuovat viihtyisyyttä ja puhdistavat huoneilmaa. Sisustus tuntuu puolestaan vaikealta. Ihailen kyllä kauniita koteja sujuvasti. 🙂

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Kasvit kyllä elävöittää kotia kivasti ja tosiaan, puhdistavat huoneilmaa ja parantavat sen laatua! 🙂 Ihanaa viikkoa sulle!

 2. Marjo kirjoitti:

  Nättiä on! 🙂 Mistä muuten tuo sohva, tykkään, ja sohvan hankinta edessä. Väri miellyttää, on nahkaa ja iso. Olis just meillekin passeli.

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Kiitos! ❤️ Tämä on ihan Ikean sohva ja ollaan kyllä tykätty ihan hirveen paljon. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *