Hae
Koti Kumpulassa

Maidottomia tuotteita, joista suurin osa olikin maitotuotteita parempia

 

Meidän vauva ei maitoallergian takia kestä maitoa, ja minä kun pumppaan edelleen muutaman kerran päivässä, on minunkin tarttenut olla maidottomalla dieetillä. En ole koskaan ollut minkäänlaisella dieetillä ennen, joten tässä on ollut oma hommansa, jotta ensinnäkin muistaa, että pitää vähän katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Maidottomia tuotteita löytyy ihan hirveen paljon ja se on tullut mulle yllärinä, että suurin osa niistä on oikeesti tosi hyviä! Osa on jopa maitotuotteita parempia, ja ne sellaiset ovat tulleet meidän jääkaappiin jäädäkseen.

Ennen maidotonta dieettiä mun tuli maitotuotevalikoimasta syötyä kaikenlaisia hapanmaitotuotteita, Oivariiniä, erilaisia juustoja, jäätelöä ja rahkaa. Tietty sitten maitoa on monissa ruuissa, valmisteissa ja jälkkäreissä, mutta jos mietitään pelkkiä maitotuotteita niin nuo oli pääasiassa ne, mitä mun tuli syötyä. Maitoa sellaisenaan ole pystynyt maun puolesta juomaan yli pariinkymmeneen vuoteen enkä sitä enää kahviinkaan ole käyttänyt sen jälkeen kun markkinoille tuli kahviin kehitellyt kasvijuomat.

Kokosin tähän postaukseen mun lempparimaidottomat tuotteet, joita ihan oikeesti kannattaa kokeilla! Ne on tosi hyviä ja osa mun mielestä jopa parempia kuin vastaavat maitoa sisältävät. Suklaa ja juustot ovat sellaisia, joita olen jäänyt kaipaamaan, enkä niille ole löytänyt varsinaista korvaajaa. Valion Oddly Good ajaa asiansa burgeissa, pitsassa ja ruoanlaitossa, mutta esim. leivän päälle tai herkutteluun en ole löytänyt oikean juuston korvaajaa. Muutamat maidottomat suklaat ovat ihan hyviä myös, mutta kyllä mä kaipaan kunnon suklaalevyä.

 

 

Maidottomia tuotteita: Gurtit

Jugurtteja söin ennen maidotonta dieettiä aamu- ja välipalalla myslin kanssa. Oon siis joutunut näille etsimään korvaavat tuotteet jugurtille ja onneksi ne on ollut tosi helppo löytää! Tosin, jos vauva reagoisi soijallekin niin ei näistä kävisi mikään. Kauragurteissa on mun makuun liaan limainen koostumus, joten nämä yllä olevat Alpro Raspberry Apple sekä Planti Soygurt Puolukka & Vanilja, Soygurt Mustikka ja Greek Style Gurt Natural ovat ihan lemppareitani. Ne on oikeesti mun mielestä parempia kuin jugurtit!

 

 

Maidottomia tuotteita Ruuanlaittoon

Ruuanlaittoon löytyy onneksi myös maidottomia tuotteita, ja koska esim. voita ei voi leivonnassa käyttää, korvaa sen leivontamargariini. Siitä mulla ei nyt kuvaa ole, mutta ainakin Pirkan maidoton leivontamargariini on toimiva vaihtoehto. Paistamiseen hyvä on Flora Culinesse ja esim kastikkeissa kerman korvaa 100 % kasvipohjainen Flora Ruoka. Leivän päälle olen käyttänyt Flora Laktoositon & Maidoton -levitettä, mutta ei se kyllä Oivariiniä korvaa! Creme Fraichen korvaa aivan täysin Planti Cooking Fraiche Natural ja se onkin paljon parempaa kuin Creme Fraiche.

 

 

Maidottomia tuotteita: Vegejuustot

Eihän nämä tosiaan juustoja ole, kun ei niitä ole maidosta tehty ja Valion Oddly Good viipaleet ja raaste ovat ruuanlaitossa ihan toimivia. Burgereissa, pitsassa ja muissa ruoissa, joissa ”juusto” lämpenee, vegejuusto toimii hyvin. Mutta kuten jo sanoin, kaipaan kyllä sellaisia maukkaita tai kermaisia herkuttelujuustoja sekä leivän päälle ihanan pehmeää juustoviipaletta. Mutta sitten taas Oatlyn tuorejuustojen korvikkeet ovat parempia kuin tuorejuustot!

 

 

Maidottomia tuotteita: Maidottomat jätskit ja välipalaherkut

Maidottomia jäätelöitä on löytynyt tosi monta hyvää, mutta parhaat taitaa olla nämä; Pirkka Maidoton Mango-Passiojäätelö, Naturli Salty Caramel With Roasted Almonds, Naturli Liquorice With Panda Bites sekä 3 Kaveria Suklaa & Pähkinäkinuski. Happy Coco -kookosvälipalat ovat suoranaista herkkua! Ne ovat ihan törkeen hyviä ja ovat käytännössä kyllä jälkkäreitä oikeastaan. Niitä ei voi tosiaan ihan joka päivä syödä, mutta herkkuhetkiin ovat omiaan.

 

 

Maidottomia tuotteita: Kahvimaidon ja ruoanlaittomaidon korvaajat

Oon tosiaan niin pitkään kuin markkinoilla on ollut kasvipohjaisia kahvimaidon korvaajia, juonut kahvini mielummin niiden kuin maidon kanssa. Suosikkini ovat Oatlyn Deluxe ja iKaffe. Ne sekoittuvat kahviin täydellisesti ilman ongelmia ja Nespressolla kun kahvini keittelen, tulee kahviin ihana vaahtokin. Lorautan Oatlyä kahvikupin pohjalle ja hurautan kahvin siihen päälle. Minusta kahvi maistuu paremmalle Oatlyn kahvimaidonkorvikkeiden kanssa. Oatlyn kaurajuomat korvaavat täysin maidon myös ruuanlaitossa ja leivonnassa.

Jos sulla on joku lemppari maidoton tuote niin laita ihmeessä kommenttia tulemaan!

 

-R

 

10 kommenttia

 1. Sari kirjoitti:

  Suosittelen kokeilemaan Keiju kaura margariinia, mielestäni paras maidoton levite leivälle! Kauramaidoista suosikkini on Fazerin Aito kaurajuoma, kahviin käytän Oddlygood baristaa ja jugurttina syön Oatlyn maustamatonta kauragurttia (sopii hyvin myös tuorepuuroihin) ?

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Kiitos vinkeistä! ? Kauramargariiniä en ookkaan testannut, mutta se menee nyt testiin! ??

 2. Luana kirjoitti:

  Olin kans tulossa suosittelemaan Keiju Kauraa leivän päälle! Sen lisäksi Naturli Vegaaninen levite on aivan todella hyvää, ihan kuin voita/Oivariinia maultaan! Kummatkin ovat vieläpä palmuöljyttömiä 🙂

 3. Sini00 kirjoitti:

  Naamm, Naturlin jäätelöitä on kyllä niin palljon kehuttu että on pakko kokeilla jotain niistä! *.* Maidottomat tuotteet varsinkin jugurttien osalta ovat todellisia yllättäjiä, ihan superhyviä. Ite olen vamnoutunut Alpron greek style -rahkan käyttäjä.

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Ne Naturlin jätskit on kyllä hyviä! ? Mut joo, nää maidottomat on kyllä tosi hyviä pääosin.

 4. Elina kirjoitti:

  Mä suosittelisin testaa alpron mango jogurttia sekä alpro go on soijarahkoja maustamattomana ja vanilijannakuisena, tosi hyviä!

  Juustoportin kaurakevi on musta aika hyvä kermaviilin korvaaja.

  Fazerin aito kaurajuoma baristaa suosittelen riisipuuron keittämiseen, nams.

  Juustoissa suosittelen testaa violifen Greek White blockia (vähä fetajuusto tyylinen) ja leivän päälle violifen smoked flavour slices.

  Tässä muutama hyväksitodettu tuote!

 5. Suusanna kirjoitti:

  Leivän päälle vinkkaisin kokeilemaan Juurevan juureslevitteitä tai hummusta (etenkin Lidlin) vaihteluksi tuore”juustolle”. Toimivat kyllä hyvin myös mm. pataruokien kyljessä dipin omaisesti tällain talvella.
  Ilmeisesti et pidä tummasta suklaasta, sehän on yleensä maidotonta?

  • Riika V. / Koti Kumpulassa kirjoitti:

   Oi, hummus on kyllä hyvää! ? Täytyy laittaa myös juureslevitteet korvan taakse, kiitos vinkistä. Tummasta suklaasta tykkään kyllä sillain muutaman palan verran, mutta mulla se ei herkkuhimoa saa katoamaan. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *